Menu

Menu aanbevolen door de chef | 47.50

Degustatie van onze huisgemaakte kroketjes

1 kaaskroket & 1 garnaalkroket

***

Mosselen (800gr) natuur of witte wijn

***

Vanille roomijs met warme chocolade en slagroom


Vooraf

HAPJES

Opgelegde zure mosseltjes huisbereid met curry en paprikablokjes | 15
Holle Franse oesters “Fine de Claires” | 10.5 (3.st) - 20 (6.st)

ONZE TOP HUISGEMAAKTE KROKETJES

ALS HAPJES
Mini garnaalkroketjes6st | 17
Mini kaaskroketjes 6st | 15
Mini caprese kroketjes 6st (tomaat, mozzarella, basilicum) | 16
Mini assortiment (2 garnaal, 2 kaas, 2 caprese) | 16

ALS VOORGERECHT
2 st = met brood / 3 st = met friet en salade

Kaaskroketjes met witloofsalade en citrusdressing 2/3st | 18-26
Grijze garnaalkroketjes met gefrituurde peterselie 2/3st | 19-27
Kroketjes twijfelaar(kaas & garnaal) 2/3st | 18-26

VOORGERECHTEN & SOEPEN

Heldere uiensoep met kaastoast | 8
Kreeftenroomsoep met stukjes kreeft, Cognac en room | 15
Rundscarpaccio metkreeft, venkel en Parmezaanse kaas | 25
Holle Franse oesters “Fine de Claires” | 20 (6.st) - 28 (9.st)
Salade van de chef (gerookte zalm, grijze garnalen, ganzenlever) | 23
Huisgemaakte terrine van ganzenlever met uienconfijt en toast | 23
Gerookte zalm klassiek met sjalot, peterselie, citroen en toast | 21

Koude Hoofdgerechten

Tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnalen (150g) en huisgemaakte mayonaise | 35
Filet americain “à la minute” bereid met zuurwaren en suikersla | 29

Hoofdgerechten

HOOFDGERECHTEN VIS

deze gerechten zijn inclusief een aardappelbereiding naar keuze

Zeetong (+400g) “meunière” gebakken | 45
Zeetong filets in nantua saus (jus van grijze garnalen en room) met groene boontjes | 45
Sliptong (3 stuks) “meunière” gebakken | 34
Rog met hazelnootboter en kappertjes | 34
Oostends vispannetje licht gegratineerd | 32
Kabeljauwhaasje met geprakte aardappel, prei en Hollandaise saus | 32
Zalmfilet in een roomsausje met grijze garnalen en tomatenblokjes | 34
Bouillabaisse van Noordzee vis en schaaldieren met rouille en toast | 37
Paling in het groen(onwijs lekker) | 33
Op het vel gebakken zeebaars met spinazieroom | 29

HOOFDGERECHTEN VLEES

deze gerechten zijn inclusief een aardappelbereiding naar keuze

Stoverij van rundsvlees met bruin bier, Luikse siroop en witlofsalade | 24
Waterzooi van hoevekip met fijne groentjes | 26
Spare ribs (500g) heerlijk gekruid, een beetje pittig en zoet tegelijk | 31
Ierse steak (250g) gebakken in hoeveboter | 29

Extra


Sauzen
Natuur of peperroom of
champignonroom | 3.5
Bearnaise of roquefort | 4.5

Groenten

Gemengde salade | 3
Warme groenten | 4


Aardappelgerechten

Frietjes, kroketten,
natuuraardappelen, puree | 3

Kindergerechten

Kippenvingers met salade of appelmoes | 16
Kinderstoofvlees met salade of appelmoes | 16
Spaghetti met vleesballetjes en tomatensaus | 14
Frikandel met salade en frietjes | 13
Kindersteak natuur of champignonroom | 19

In the mood voor mosselen

Natuur ui en selder | 29
Witte wijn ui, selder, witte wijn | 29
Room ui, selder, room | 29
Room witte wijn ui, selder, room, witte wijn | 31
Lookroom ui, selder, look, room | 31

Mosterdzaadjes ui, selder, mosterdzaadjes, room | 31
Kiewit champignons, curry, room | 31
Zuiderse wijze ui, tomaat, look, parmezaanse kaas | 32
Tuinkruiden ui, selder tuinkruiden, room | 31
Keizer Karel ui, selder, Keizer Karel | 31
Grijze garnalen ui, tomaat, bisque, grijze garnalen | 33
Basilicum ui, selder, tomaat, basilicum, room | 31

Groene peper ui, selder, groene peper, room | 31
Venkel & anijs selder, venkel, Pernod | 31
Curry ui, selder, curry, room | 31
Roquefort ui, witte wijn, roquefort | 33
Pipo ui, selder, rode pesto, room | 31
Provençaals ui, paprika, tomaat, kruiden | 31
Stroganoff ui, paprika, tomaat, room, wodka | 31
Pizzaiola ui, tomaat, kappertjes, look | 31


VAN DE CHEF fijne groentjes, tomaat, room | 32

winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”

MOSSELSYMFONIE | 43 p.p.

U kiest 4 bereidingen uit onze klassiekers.
Deze worden na elkaar geserveerd in porties

van 300 gram met frietjes of brood.
Minimum 2 personen - 1 keuze per tafel of groep.

ONZE SPECIALLEKES enkel in normale porties

Thaise Mossel curry groene curry, kokos, koriander, limoen | 33
Spaanse Mosselpot paprika, ui, chorizo, look, tomaat | 33
Mosselen met zeevruchten ui, tomaat, scampi, inktvis, gamba, garnalen | 36

Mosselen “de luxe” ui, tomaat, venkel, ½ kreeft | 45



MOSSELSCHOTELS

Mosselen in een halve schelp, met saus overgoten en gegratineerd

Mosselschotel met kruidenboter look, boter, verse kruiden | VG 22 - HG 31
Ardense mosselschotel gerookte ham, witlof, kaas, room | VG 23 - HG 32

Mosselschotel met pastis venkel, room, anij, kaas | VG 23 - HG 32
Italiaanse mosselschotel tomaat, paprika, kaas | VG 23 - HG 32
Mosselschotel spinazie spinazie, room, kaas | VG 23 - HG 32


INLANDSE MOSSELSCHOTEL witlof, prei, wortel, Gandaham, room | VG 23 - HG 32
winnend gerecht in de opgelegde proef “Beste Mosselkok van België”

OF LIEVER KREEFT

Huisgemaakte kroketjes van kreeft 2st | 23
Bisque van kreeft afgewerkt met stukjes kreeft, cognac en room | 15
Kreeft (550 g) “Belle Vue” | 35 (halve) - 65 (hele)
Kreeft (550 g) in eigen nat met fijne groentensliertjes | 35 (halve) - 65 (hele)
Kreeft (550 g) uit de oven met tomaatjes, look en olijfolie | 35 (halve) - 65 (hele)
Kreeft (550 g) op wijze van de chef| 35 (halve) - 65 (hele)
gegratineerd met fijne groentjes en Ganda ham
Bouillabaisse met Noordzeevis en ½ kreeft, rouille en toast | 55

KREEFTMENU | 59 - 72*


Huisgemaakte kroketjes van kreeft
***

*Kreeftenroomsoep afgewerkt met Cognac

***
½ kreeft (1 bereiding naar keuze per tafel)
***
Sabayon met marsala