Menu aanbevolen door de chef | 47.50
Degustatie van onze huisgemaakte kroketjes
1 kaaskroket & 1 garnaalkroket
***
Mosselen (800gr) natuur of witte wijn
***
Vanille roomijs met warme chocolade en slagroom
Vooraf
HAPJES
Gefrituurde mosseltjes met verse tartaar | 13
Tzatziki met brood en olijfjes | 13
Plankje Zwarte Woud ham met zuurwaren,
brood met kruidenboter | 14
ONZE TOP HUISGEMAAKTE KROKETJES
ALS HAPJES
Mini garnaalkroketjes “Huisgemaakt” 6st | 17
Mini kaaskroketjes “Huisgemaakt” 6st | 15
Mini suggestie kroketjes 6 st | 16
ALS VOORGERECHT
2 st = met brood / 3 st = met friet en salade
Kaaskroketjes met witloofsalade en citrusdressing 2/3st | 18-26
Grijze garnaalkroketjes met gefrituurde peterselie 2/3st | 19-27
Kroketjes twijfelaar(kaas & garnaal) 2/3st | 18-26
Kroketjes van de Chef! (steeds wisselend) 2/3st | 18-26
VOORGERECHTEN & SOEPEN
Pure tomatensoep met basilicum en blokjes tomaat | 8
Bisque van kreeft afgewerkt met room en cognac | 15
Rundscarpaccio met stukjes kreeft,
venkel en Parmezaanse kaas | 25
Vitello tonnato met appelkappertjes en rucola | 19
Torentje van grijze garnalen, rivierkreeft,
appelblokjes en mierikswortel | 21
Carpaccio van tonijn met wasabi mayonaise en kroepoek | 20
Kikkerbilletjes in geurige knoflook/kruiden boter | 19
Tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnalen (150g),
kropsla en huisgemaakte mayonaise | 35
Filet americain (250g) “à la minute” bereid
met zuurwaren en kropsla | 29
HOOFDGERECHTEN VIS
deze gerechten zijn inclusief een aardappelbereiding naar keuze
Sliptong 3 st “meunière” gebakken | 34
Rog met hazelnootboter en kappertjes | 34
Oostends vispannetje licht gegratineerd | 32
Kabeljauwhaasje met geprakte aardappel,
prei en hollandaise saus | 32
Zalmfilet in een roomsausje
met grijze garnalen en tomatenblokjes | 34
Bouillabaise van Noordzeevis en schaaldieren
met rouille en toast | 37
Paling in het groen (onwijs lekker) | 33
Pasta met zeevruchten en rode pesto | 31
HOOFDGERECHTEN VLEES
deze gerechten zijn inclusief een aardappelbereiding naar keuze
Stoverij van rundsvlees met bruin bier,
Luikse siroop en witlofsalade | 24
Videe van hoeve kip in een krokant bladerdeeg gebakje | 24
Spare ribs (500g) heerlijk gekruid,
een beetje pittig en zoet tegelijk | 31
Ierse steak (250g ) gebakken in hoeveboter | 28
Souvlaki’s gegrild, griekse salade en tzatziki | 27
Extra
Sauzen
Natuur of peperroom of
champignonroom | 3
Bearnaise of roquefort | 4
Groenten
Kropsla met tomaat | 3
Warme groenten | 4
Aardappelgerechten
Frietjes, kroketten,
natuuraardappelen, puree| 3
Kindergerechten
Tomatensoep met balletjes | 7
Spaghetti met vleesballetjes en tomatensaus | 14
Gepaneerde visfilet met salade en frietjes | 17
Kinder videe / Kinder stoofvlees | 16
Kindersteak natuur of champignonroom | 19
Frikandel met frietjes | 12
In the mood voor mosselen
Natuur ui en selder | 29
Witte wijn ui, selder, witte wijn | 29
Room ui, selder, room | 29
Room witte wijn ui, selder, room, witte wijn | 31
Lookroom ui, selder, look, room | 31
Mosterdzaadjes ui, selder, mosterdzaadjes, room | 31
Kiewit champignons, curry, room | 31
Zuiderse wijze ui, tomaat, look, parmezaanse kaas | 32
Tuinkruiden ui, selder tuinkruiden, room | 31
Keizer Karel ui, selder, Keizer Karel | 31
Grijze garnalen ui, tomaat, bisque, grijze garnalen | 33
Basilicum ui, selder, tomaat, basilicum, room | 31
Groene peper ui, selder, groene peper, room | 31
Venkel & anijs selder, venkel, Pernod | 31
Curry ui, selder, curry, room | 29
Roquefort ui, witte wijn, roquefort | 33
Pipo ui, selder, rode pesto, room | 31
Provençaals ui, paprika, tomaat, kruiden | 31
Stroganoff ui, paprika, tomaat, room, wodka | 31
Pizzaiola ui, tomaat, kappertjes, look | 31
VAN DE CHEF fijne groentjes, tomaat, room | 31
winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”
MOSSELSYMFONIE | 43 p.p.
U kiest 4 bereidingen uit onze klassiekers.
Deze worden na elkaar geserveerd in porties
van 300 gram met frietjes of brood.
Minimum 2 personen - 1 keuze per tafel of groep.
ONZE SPECIALLEKES enkel in normale porties
Thaise Mossel curry groene curry, kokos, koriander, limoen | 32
Spaanse Mosselpot paprika, ui, chorizo, look, tomaat | 32
Mosselen met zeevruchten ui, tomaat, scampi, inktvis, gamba, garnalen | 36
Mosselen “de luxe” ui, tomaat, venkel, ½ kreeft | 45
MOSSELSCHOTELS
Mosselen in een halve schelp, met saus overgoten en gegratineerd
Mosselschotel met kruidenboter look, boter, verse kruiden | VG 22 - HG 31
Ardense mosselschotel gerookte ham, witlof, kaas, room | VG 23 - HG 32
Mosselschotel met pastis venkel, room, anij, kaas | VG 23 - HG 32
Italiaanse mosselschotel tomaat, paprika, kaas | VG 23 - HG 32
Mosselschotel met paddenstoelen champignons,citroen,room, kaas | VG 23 - HG 32
INLANDSE MOSSELSCHOTEL witlof, prei, wortel, Gandaham, room | VG 23 - HG 32
winnend gerecht in de opgelegde proef “Beste Mosselkok van België”
OF LIEVER KREEFT
Huisgemaakte kroketjes van kreeft | 23
Kreeftenroomsoep afgewerkt met cognac | 15
Kreeft (550 g) “Belle Vue” | 35 (halve) -65 (hele)
Kreeft (550g) in eigen nat met fijne groentensliertjes | 35 (halve) -65 (hele)
Kreeft (550g) uit de oven met tomaatjes, look en olijfolie | 35 (halve) -65 (hele)
Kreeft (550 g) op wijze van de chef| 29 (halve) - 49 (hele)
gegratineerd met fijne groentjes en Ganda ham
Bouillabaisse met Noordzeevis en ½ kreeft, rouille en toast | 55
KREEFTMENU | 59 - 72*
Huisgemaakte kroketjes van kreeft
***
*Kreeftenroomsoep afgewerkt met Cognac
***
½ kreeft (1 bereiding naar keuze per tafel)
***
Sabayon met marsala
Copyright © Alle rechten voorbehouden Brasserie Kiewit - het huis van Nias 2022