Menu

Vooraf

HAPJES & OESTERS

Plankje Zwarte Woud ham met zuurwaren, brood met kruidenboter

Mini garnaalkroketjes “huisgemaakt”
Mini kaaskroketjes “huisgemaakt” 

3 of 6 holle oesters op ijs

3 of 6 holle oesters gegratineerd met kruidenboter

ONZE TOP HUISGEMAAKTE KROKETJES

Kaaskroketjes met witlofsalade en citrus dressing
Grijze garnaal kroketjes met gefrituurde peterselie
Kroketjes Twijfelaar (1 kaas + 1 garnaal)
Vegetarische kroketjes met een fris slaatje (2st)

VOORGERECHTEN & SOEPEN

Rundscarpaccio met stukjes kreeft, venkel en Parmezaanse kaas
Tomaat mozzarella met grijze garnalen en basilicum snippers
Cocktail van scampi, garnaal en gamba
Scampi geflambeerd en gegaard in lookroomsaus
Bisque van kreeft met room en armagnac
Tomaten soep met of zonder room

Koude Hoofdgerechten

Tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnalen
Filet americain “à la minute” bereid
Caesar salade met kip, broodkorstjes en kaaskrullen

Hoofdgerechten

HOOFDGERECHTEN VLEES

Stoverij van rundsvlees met bruin bier en Luikse siroop
Spare ribs heerlijk gekruid, een beetje pittig en zoet tegelijk
Videe van hoeve kip in een krokant bladerdeeg gebakje
Ierse steak (250g) gebakken in hoeveboter
Filet pure (250g) gebakken in hoeveboter

HOOFDGERECHTEN VIS

Zeetong “meunière” gebakken
Zeetong “Dugléré” ( roomsaus met tomaat en peterselie )
Sliptong ( 3 stuks ) “meunière” gebakken
Rog met hazelnootboter en kappertjes
Oostends vispannetje licht gegratineerd
Kabeljauwhaasje met geprakte aardappel, porei en hollandaise saus
Gebakken zalmfilet met spitskool en jus van tuinkruiden
Gefrituurde pladijsfilet met tartaar en frisse salade

Extra


Sauzen
Natuur of peperroom of
champignonroom
Bearnaise of roquefort of stroganoff

Groenten

Gemengde salade
Fijne groene boontjes
Appelmoes koud of warm


Aardappelgerechten

Frietjes, kroketten, puree,

natuuraardappelen of rijst

Kindergerechten

Spaghetti met vleesballetjes en tomatensaus
Gepaneerde visfilet met salade en frietjes
Kinder videe / Kinder stoofvlees
Kinder steak natuur of champignon roomsaus
Frikandel met frietjes

Mosselen

Natuur ui en selder 
Witte wijn ui, selder, witte wijn
Pipo ui, selder, rode pesto, look
Room witte wijn ui, selder, room, witte wijn
Lookroom ui, selder, look, room
Curry ui, selder, curry, room
Tuinkruiden ui, selder tuinkruiden, room
Zuiderse wijze ui, tomaat, look, parmezaanse kaas
Grijze garnalen ui, tomaat, bisque, grijze garnalen
Provençaals ui, paprika, tomaat, kruiden
Kiewit champignons, curry, room

Van de Chef fijne groentjes, tomaat, room
winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”

MOSSELSYMFONIE

U kiest 4 bereidingen uit onze klassiekers.
Deze worden na elkaar geserveerd in porties

van 300 gram met frietjes of brood.
Minimum 2 personen - 1 keuze per tafel of groep.

ONZE SPECIALLEKES enkel in normale porties

Thaise Mossel curry groene curry, kokos, koriander, limoen
Spaanse Mosselpot paprika, ui, chorizo, look, tomaat
Mosselen met zeevruchten ui, tomaat, scampi, inktvis, gamba, garnalen


MOSSELSCHOTELS voorgerecht of hoofdgerecht
Mosselen in een halve schelp, met saus overgoten en gegratineerd
Mosselschotel met kruidenboter look, boter, verse kruiden
Ardense mosselschotel gerookte ham, witlof, kaas, room
Italiaanse mosselschotel tomaat, paprika, kaas
Mosselschotel met paddenstoelen champignons,citroen,room, kaas
Inlandse mosselschotel witlof, prei, wortel, Gandaham, room
winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”