Menu

Vooraf

HAPJES

Huisgemaakte bitterballen (6st.) met grove mosterdsaus | 17
Tzatziki met opgelegde olijfjes en brood | 15

ONZE TOP HUISGEMAAKTE KROKETJES

ALS HAPJES

Mini garnaalkroketjes6st. | 19
Mini kaaskroketjes6st. | 18
Mini suggestie kroketjes6st. (steeds anders, steeds verrassend) | 18
Mini assortiment (2 garnaal, 2 kaas, 2 suggestie ) | 18

ALS VOORGERECHT
2 st = met brood / 3 st = met friet en salade

Kaaskroketjes met witloofsalade en citrusdressing 2/3st | 19-27
Grijze garnaalkroketjes met gefrituurde peterselie 2/3st | 21-29
Kroketjes twijfelaar(kaas & garnaal) 2/3st | 20-28

VOORGERECHTEN & SOEPEN

Tomatenroomsoep met handgerolde vleesballetjes | 9
Provençaalse vissoep met rouille en toastjes | 15
Rundscarpaccio metkreeft, venkel en Parmezaanse kaas | 26
Kikkerbilletjes in geurige knoflook / kruidenboter | 24
Carpaccio van tomaat met feta kaas en grijze garnalen | 24

Koude Hoofdgerechten

Tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnalen(150gr.) en huisgemaakte mayonaise | 35
Filet americain “à la minute” bereid met frisse salade en zuurwaren | 31
Caesar salade met licht gekruide kippenreepjes | 29

Hoofdgerechten

HOOFDGERECHTEN VIS

deze gerechten zijn inclusief een aardappelbereiding naar keuze

Zeetong (+400g) “meunière” gebakken | 45
Sliptong (3 stuks) “meunière” gebakken | 34
Rog met hazelnootboter en kappertjes | 34
Oostends vispannetje licht gegratineerd | 34
Kabeljauwhaasje met geprakte aardappel,
prei en Hollandaise saus | 34
Zalmfilet in een roomsausje met
grijze garnalen en tomatenblokjes | 34
Bouillabaisse van Noordzee vis en schaaldieren
met rouille en toast | 38
Paling in het groen(onwijs lekker!) | 34
Grote Gamba’s(3st.) gegaard in kruidenboter
van zongedroogde tomaten | 36

HOOFDGERECHTEN VLEES

deze gerechten zijn inclusief een aardappelbereiding naar keuze

Stoverij van rundsvlees met bruin bier,
Luikse siroop en witloofsalade | 28
Vol-au-vent van hoevekip in een krokant bladerdeeg gebakje | 28
Spare ribs (500g) heerlijk gekruid,
een beetje pittig en zoet tegelijk | 32
Ierse steak (250g) gebakken in hoeveboter | 29
Souvlaki’s (3 st.) gegrild,Griekse salade entzatziki | 28

Extra


Sauzen

Natuur of peperroom of champignonroom | 3.5
Bearnaise of provençale

of roquefort | 5

Groenten

Gemengde salade | 3
Warme groenten | 4


Aardappelgerechten

Frietjes, kroketten,
natuuraardappelen, puree | 3

Kindergerechten

Tomatensoep met vleesballetjes | 7
Kippenvingers met salade of appelmoes | 16
Kinderstoofvlees met salade of appelmoes | 16
Spaghetti bolognaise | 15
Frikandel met salade en frietjes | 13
Kindersteak natuur of champignonroom | 21

In the mood voor mosselen

Natuur ui en selder | 29.5
Witte wijn ui, selder, witte wijn | 31.5
Room ui, selder, room | 31.5
Room witte wijn ui, selder, room, witte wijn | 32
Lookroom ui, selder, look, room | 32

Mosterdzaadjes ui, selder, mosterdzaadjes, room | 32
Kiewit champignons, curry, room | 32
Zuiderse wijze ui, tomaat, look, parmezaanse kaas | 33
Tuinkruiden ui, selder tuinkruiden, room | 32
Keizer Karel ui, selder, Keizer Karel | 32
Grijze garnalen ui, tomaat, bisque, grijze garnalen | 35
Basilicum ui, selder, tomaat, basilicum, room | 32

Groene peper ui, selder, groene peper, room | 32
Venkel & anijs selder, venkel, Pernod | 32
Curry ui, selder, curry, room | 32
Roquefort ui, witte wijn, roquefort | 35
Pipo ui, selder, rode pesto, room | 32
Provençaals ui, paprika, tomaat, kruiden | 32
Stroganoff ui, paprika, tomaat, room, wodka | 32
Pizzaiola ui, tomaat, kappertjes, look | 32


VAN DE CHEF fijne groentjes, tomaat, room | 33

winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”

MOSSELSYMFONIE | 45 p.p.

U kiest 4 bereidingen uit onze klassiekers.
Deze worden na elkaar geserveerd in porties

van 300 gram met frietjes of brood.
Minimum 2 personen - 1 keuze per tafel of groep.

ONZE SPECIALLEKES enkel in normale porties

Thaise Mossel curry groene curry, kokos, koriander, limoen | 35
Spaanse Mosselpot paprika, ui, chorizo, look, tomaat | 35
Mosselen met zeevruchten ui, tomaat, scampi, inktvis, gamba, garnalen | 38

Mosselen “de luxe” ui, tomaat, venkel, ½ kreeft | 47



MOSSELSCHOTELS

Mosselen in een halve schelp, met saus overgoten en gegratineerd

Mosselschotel met kruidenboter look, boter, verse kruiden | VG 23 - HG 32
Ardense mosselschotel gerookte ham, witlof, kaas, room | VG 24 - HG 33

Mosselschotel met pastis venkel, room, anij, kaas | VG 24 - HG 33
Italiaanse mosselschotel tomaat, paprika, kaas | VG 24 - HG 33


INLANDSE MOSSELSCHOTEL witlof, prei, wortel, Gandaham, room | VG 25 - HG 34
winnend gerecht in de opgelegde proef “Beste Mosselkok van België”

OF LIEVER KREEFT

Huisgemaakte kroketjes van kreeft 2st | 23
Bisque van kreeft afgewerkt met stukjes kreeft, cognac en room | 16
Kreeft (550 g) “Belle Vue” | 35 (halve) - 65 (hele)
Kreeft (550 g) in eigen nat met fijne groentensliertjes | 35 (halve) - 65 (hele)
Kreeft (550 g) uit de oven met tomaatjes, look en olijfolie | 35 (halve) - 65 (hele)
Kreeft (550 g) op wijze van de chef| 35 (halve) - 65 (hele)
gegratineerd met fijne groentjes en Ganda ham
Bouillabaisse met Noordzeevis en ½ kreeft, rouille en toast | 55

KREEFTMENU | 59 - 72*


Huisgemaakte kroketjes van kreeft
***

*Kreeftenroomsoep afgewerkt met Cognac

***
½ kreeft (1 bereiding naar keuze per tafel)
***
Sabayon met marsala