Menu met mosselen

Vooraf

HAPJES

Tzatziki - olijfjes
Plankje Zwarte woudham met zuurwaren, brood en kruidenboter
Mini garnaalkroketjes “huisgemaakt” (6st)
Mini kaaskroketjes “huisgemaakt” (6st)

ONZE TOP HUISGEMAAKTE KROKETJES

Kaaskroketjes met witlofsalade en citrus dressing 2st.
Grijze garnaal kroketjes met gefrituurde peterselie 2st.
Kroketjes Twijfelaar (1 kaas + 1 garnaal)

Kroketjes van de Chef ! (steeds wisselend, vraag ernaar!)

Menu aanbevolen door de chef


Degustatie van onze huisgemaakte kroketjes

1 kaaskroket & 1 garnaalkroket

***

Mosselen (800gr) natuur of witte wijn

***

Vanille roomijs met warme chocolade

en slagroom


Liever à la carte?

Bekijk ons menu

VOORGERECHTEN & SOEPEN

Rundscarpaccio met stukjes kreeft , venkel en Parmezaanse kaas
Carpaccio van tonijn met wasabi dressing en fris slaatje met sesam
Scampi ( 6st ) in lookroom of kruidenboter
Tomatenroomsoep met balletjes
6 holle oesters op ijs of gegratineerd

Koude Hoofdgerechten

Tomaat rijkelijk gevuld met grijze garnalen
Filet americain “a la minute” bereid
Caesar salade met kip of vis , broodkorstjes en kaaskrullen

Hoofdgerechten

HOOFDGERECHTEN VLEES

Stoverij van rundsvlees met bruin bier, Luikse siroop en witlofsalade
Videe van hoeve kip in een krokant bladerdeeg gebakje
Sapere ribs heerlijk gekruid, een beetje pittig en zoet tegelijk
Ierse steak (250g ) gebakken in hoeveboter
Souvlaki’s met griekse salade en tzatziki

HOOFDGERECHTEN VIS

Zeetong “meunière” gebakken
Sliptong (3 stuks) “meunière” gebakken
Rog met hazelnootboter en kappertjes
Oostends vispannetje licht gegratineerd
Kabeljauwhaasje met geprakte aardappel, prei en hollandaise saus
Pasta mat scampi, zuiderse groentjes, tomaat en rode pesto
Bouillabaise van vis en schaaldieren met rouille en toast

Extra


Sauzen
Natuur of peperroom of
champignonroom
Bearnaise of roquefort

Groenten

Gemengde salade
Warme groetnten
Appelmoes koud of warm


Aardappelgerechten

Frietjes, kroketten,
natuuraardappelen,
puree, pasta

Kindergerechten

Spaghetti met vleesballetjes en tomatensaus
Gepaneerde visfilet met salade en frietjes
Kinder videe / Kinder stoofvlees
Kinder steak natuur of champignon roomsaus
Frikandel met frietjes

Mosselen

Natuur ui en selder 
Witte wijn ui, selder, witte wijn
Pipo ui, selder, rode pesto, look
Room witte wijn ui, selder, room, witte wijn
Lookroom ui, selder, look, room
Curry ui, selder, curry, room
Tuinkruiden ui, selder tuinkruiden, room
Zuiderse wijze ui, tomaat, look, parmezaanse kaas
Grijze garnalen ui, tomaat, bisque, grijze garnalen
Provençaals ui, paprika, tomaat, kruiden
Kiewit champignons, curry, room

Van de Chef fijne groentjes, tomaat, room
winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”

MOSSELSYMFONIE

U kiest 4 bereidingen uit onze klassiekers.
Deze worden na elkaar geserveerd in porties

van 300 gram met frietjes of brood.
Minimum 2 personen - 1 keuze per tafel of groep.

ONZE SPECIALLEKES enkel in normale porties

Thaise Mossel curry groene curry, kokos, koriander, limoen
Spaanse Mosselpot paprika, ui, chorizo, look, tomaat
Mosselen met zeevruchten ui, tomaat, scampi, inktvis, gamba, garnalen


MOSSELSCHOTELS voorgerecht of hoofdgerecht
Mosselen in een halve schelp, met saus overgoten en gegratineerd
Mosselschotel met kruidenboter look, boter, verse kruiden
Ardense mosselschotel gerookte ham, witlof, kaas, room
Italiaanse mosselschotel tomaat, paprika, kaas
Mosselschotel met paddenstoelen champignons,citroen,room, kaas
Inlandse mosselschotel witlof, prei, wortel, Gandaham, room
winnend gerecht in de vrije proef “Beste Mosselkok van België”